Kiwanis_logo.80114547 kopie.jpg

projecten

De sociale acties van Kiwanis hebben tot doel te zorgen voor een betere toekomst voor kinderen en bij te dragen aan het oplossen van de problemen in de samenleving, zowel op lokaal, op nationaal als op internationaal vlak.

Als het uw wens is om te helpen het leed van minderbedeelden te verlichten of u in te zetten voor de gezondheidsproblemen van kinderen, zal Kiwanis u veel mogelijkheden bieden om hierin te investeren en dit volgens uw eigen talenten en interesses.

 

Hier vindt u enkele van onze projecten die wij organiseren

Sinterklaas

Onze jaarlijkse Sinterklaasactie brengt ons daar waar we nodig zijn, de kinderen.  We verzamelen (kopen en krijgen) speelgoed en wat snoepgoed en de goede Sint brengt die thuis samen met de zwarte pieten.  Adressen worden ons aangeleverd door verschillende sociale organisaties en toveren zo een glimlach op het gezicht van het kind.

 

Stand-up Comedian

Dit jaar hadden we reeds het optreden geboekt van Steven Mahieu.  Zijn vierde zaalshow 'Full Contact Tour' trok veel publiek met overal uitverkochte zalen.  Bij ons liep de kaartenverkoop eveneens als een trein.  Maar Corona stak er een stok voor...

Steven Mahieu ging eind 2019 in première met zijn vierde zaalshow 'Full Contact Tour'. Intussen regende het lof en sterren in de pers. De Standaard reikte Mahieu vier sterren uit.  De Morgen verklaarde hem tot 'moderne filosoof' en 2 keer op rij sloot hij Het Journaal van VRT Nieuws af. 

 "Full Contact Tour is een bijzonder hilarische en tegelijk keiharde confrontatie met ouder worden en de dood." - De Morgen

 

Wordt vervolgd na de Corona-crisis...

 

flyer KR1 Steven Mahieu

Kiwanis Roeselare geeft goede doelen steuntje in de rug.

Serviceclub Kiwanis Roeselare I verdeelde de opbrengst van hun koekjesverkoop en hun Stand-up Comedian avond over een 20-tal sociale doelen.

Vier organisaties kregen bijzonder aandacht en de vertegenwoordigers hiervan werden uitgenodigd in het Restaurant Orchidee om hun cheques te ontvangen.

  • De Vrienden der Blinden uit Koksijde kregen een cheque van 5.000 euro. Hiermee ondersteunt Kiwanis Roeselare I de opleiding van de blindegeleidehond Stuart. Ze mogen bovendien het Gouden Peterschap van de Vrienden der Blinden dragen.
  • De Roeselaarse vzw ’t Hope/Jakedoe wordt door de serviceclub gesteund met 2.000 euro. De centen zullen benut worden om een kamp te organiseren.
  • De Roeselaarse Sociale Kruidenier vzw kreeg een cheque van 3.500 euro. Centen die goed van pas komen nu zij een grotere vraag naar voedselhulp ervaren en straks verhuizen richting RSL Op Post.
  • Het Perinataal Netwerk Roeselare kreeg tot slot ook 2.000 euro van Kiwanis Roeselare I. Hiermee zullen 20 spiraaltjes worden aangekocht.