Kiwanis_logo.80114547 kopie

projecten

De sociale acties van Kiwanis hebben tot doel te zorgen voor een betere toekomst voor kinderen en bij te dragen aan het oplossen van de problemen in de samenleving, zowel op lokaal, op nationaal als op internationaal vlak.

Als het uw wens is om te helpen het leed van minderbedeelden te verlichten of u in te zetten voor de gezondheidsproblemen van kinderen, zal Kiwanis u veel mogelijkheden bieden om hierin te investeren en dit volgens uw eigen talenten en interesses.

 

Hier vindt u enkele van onze projecten die wij organiseren

Sinterklaas

Onze jaarlijkse Sinterklaasactie brengt ons daar waar we nodig zijn, de kinderen.  We verzamelen (kopen en krijgen) speelgoed en wat snoepgoed en de goede Sint brengt die thuis samen met de zwarte pieten.  Adressen worden ons aangeleverd door verschillende sociale organisaties en toveren zo een glimlach op het gezicht van het kind.

 

Stand-up Comedian

Dit jaar hadden we reeds het optreden geboekt van Steven Mahieu.  Zijn vierde zaalshow 'Full Contact Tour' trok veel publiek met overal uitverkochte zalen.  Bij ons liep de kaartenverkoop eveneens als een trein.  Maar Corona stak er een stok voor...

Steven Mahieu ging eind 2019 in première met zijn vierde zaalshow 'Full Contact Tour'. Intussen regende het lof en sterren in de pers. De Standaard reikte Mahieu vier sterren uit.  De Morgen verklaarde hem tot 'moderne filosoof' en 2 keer op rij sloot hij Het Journaal van VRT Nieuws af. 

 "Full Contact Tour is een bijzonder hilarische en tegelijk keiharde confrontatie met ouder worden en de dood." - De Morgen

 

Wordt vervolgd na de Corona-crisis...

 

flyer KR1 Steven Mahieu

Kiwanis Roeselare geeft goede doelen steuntje in de rug.

Serviceclub Kiwanis Roeselare I verdeelde de opbrengst van hun koekjesverkoop en hun Stand-up Comedian avond over een 20-tal sociale doelen.

Vier organisaties kregen bijzonder aandacht en de vertegenwoordigers hiervan werden uitgenodigd in het Restaurant Orchidee om hun cheques te ontvangen.

  • De Vrienden der Blinden uit Koksijde kregen een cheque van 5.000 euro. Hiermee ondersteunt Kiwanis Roeselare I de opleiding van de blindegeleidehond Stuart. Ze mogen bovendien het Gouden Peterschap van de Vrienden der Blinden dragen.
  • De Roeselaarse vzw ’t Hope/Jakedoe wordt door de serviceclub gesteund met 2.000 euro. De centen zullen benut worden om een kamp te organiseren.
  • De Roeselaarse Sociale Kruidenier vzw kreeg een cheque van 3.500 euro. Centen die goed van pas komen nu zij een grotere vraag naar voedselhulp ervaren en straks verhuizen richting RSL Op Post.
  • Het Perinataal Netwerk Roeselare kreeg tot slot ook 2.000 euro van Kiwanis Roeselare I. Hiermee zullen 20 spiraaltjes worden aangekocht.

Zweettest Kiwanis helpt speurhonden covid op te sporen

Meer dan vijftig leden van Kiwanis ondergaan zweettest om covid op te sporen.

In de eerste COVID-golf werd door een professor van een Parijse universiteit onderzocht of speurhonden konden ingezet worden om dragers van Covid-19 te herkennen. Er werd uitgegaan van geurstalen zweet omdat dit stoffen bevat die door het lichaam worden gevormd onder invloed van het virus. De eerste resultaten waren zeer veelbelovend en zelfs accurater dan de gekende labo testen. Speurhonden die zo getraind zijn worden al ingezet in ondermeer de luchthavens van Helsinki, Chili en Dubai.

In België ging dit niet onopgemerkt voorbij. Op initiatief van de universiteit van Gent werd de toepassing hiervan in ons land onderzocht. Kiwanis-clubs over het ganse land stelden zich garant voor de praktische organisatie van de staalnamen. Zo ook de Roeselaarse Kiwanis Clubs I en Rodenbach. 
Beide Roeselaarse clubs konden elk zo’n 25 leden overtuigen om deel te nemen aan de tests zaterdagmorgen en daardoor spreekt men van een succes. “We zijn blij dat we ons steentje kunnen bijdragen in de strijd tegen Covid-19. Hiermee hopen we het virus sneller klein te krijgen”, besluiten de initiatiefnemers Martin Deleu (Kiwanis Roeselare 1) en Jan Wydooghe (Kiwanis Rodenbach).

"We zijn blij dat de Nationale overheid een budget van 60.000 Euro klaar maakte om deze onderzoeken te laten doorgaan", stelt  Miguel Stevens, vice-gouverneur bij Kiwanis uit Ieper. "Daardoor kunnen we nu over gans het land zweetstalen gaan afnemen. We waren al actief bij onze bevriende clubs in Arlon, Brugge, Gent en Moeskroen en hier in Roeselare was de opkomst overweldigend. Na één dag waren we met vijftig inschrijvingen volzet. Met alle tests (550 in totaal) gaan we de honden, die voorheen door het leger en de politie werden ingezet als explosieven-of drugshond, nu ook opleiden om covid op te sporen. Dan kunnen we deze inzetten op bv. grote evenementen of zelfs op school om mogelijke positieve gevallen eruit te halen en aan te bevelen een sneltest te ondergaan. Zo moet het virus nog sneller gedempt worden."

Eén van de 'geteste' personen was Harold Pattyn (49) uit Roeselare. "Als lid van Kiwanis Rodenbach wilde ik hiermee de werking ondersteunen. Het is trouwens mijn eerste contact met covid en wil dat natuurlijk zo houden. Het is wel niet slecht om te weten wat mijn huidige stand van zaken is. Je kan immers 'positief' rond lopen zonder symptonen."

Ook burgemeester Kris Declercq was op de afspraak. "Aan dergelijke initiatieven geef ik graag als burgervader mijn medewerking. Bij aankomst kreeg ik drie stalen die ik in een paskamer moest onder mijn oksels en lies plaatsen. Na een halfuurtje op een stoel te zitten, en ondertussen de gewone covid-test te ondergaan, mocht ik de tests afgeven aan de verantwoordelijken. Hopelijk kan mijn aandeel helpen in de strijd om het covid-virus te bestrijden."

 

https://www.mandelnieuws.be/Artikels/mandelnieuws/roeselare-meer-dan-vijftig-leden-van-kiwanis-ondergaan-zweettest-om-covid-op