Kiwanis_logo.80114547 kopie.jpg

Over Kiwanis

Onze Stichting

Kiwanis Roeselare 1 maakt deel uit van de wereldwijde organisatie Kiwanis International, van de Kiwanis European Federation en van het District Belgium-Luxembourg.

 

De kernwaarden en doelstellingen die Kiwanis uitdraagt,

zijn samengevat de volgende.

- Het stellen van menselijke en geestelijke waarden boven de materiële waarden, met een levenshouding van respect voor de medemens waarin dienstvaardigheid, menselijkheid en rechtvaardigheid centraal staan.

- Het ondersteunen en activeren van zorgzaamheid en empowering van de zwakste schakels in de samenleving: de kansarmen en de kinderen.

Kiwanis Roeselare 1

Sedert de stichting in 1967 heeft Kiwanis Roeselare 1 ongeveer 700.000 € geschonken ter ondersteuning van al haar sociale acties.

 

Al deze projecten vragen de jarenlange inzet en medewerking van onze clubleden en van vrijwilligers
die Kiwanis genegen zijn. Om al deze projecten te realiseren is ook de financiële inbreng uit de vele activiteiten noodzakelijk.

 

Hiertoe organiseerde Kiwanis Roeselare 1 vele concerten, kerstconcerten en passieconcerten; tweemaal werd de jongerengroep Up With People naar Roeselare gehaald; tussen 1981 en 2003 was er de jaarlijkse modeshow, tussen 1985 en 1995 was er jaarlijks de Ford-actie ‘Kilometers voor het Hart’ en vanaf 1998 organiseert de club jaarlijks de Goodluck – actie, de koekjesactie dat een begrip geworden is in Roeselare en omstreken.