Kiwanis_logo.80114547 kopie

Projecten

De sociale acties van Kiwanis hebben tot doel te zorgen voor een betere toekomst voor kinderen en bij te dragen aan het oplossen van de problemen in de samenleving, zowel op lokaal, op nationaal als op internationaal vlak.

Als het Uw wens is om te helpen het leed van minderbedeelden te verlichten of U in te zetten voor de gezondheidsproblemen van kinderen, zal Kiwanis U veel mogelijkheden bieden om hierin te investeren en dit volgens Uw eigen talenten en interesses.

 

Leden van Kiwanis Roeselare 1 steken ook zelf de handen uit de mouwen:

Hier vindt u enkele van onze projecten die wij organiseren / organiseerden:

Sinterklaas-actie
Zat. 02/12/2023

Onze jaarlijkse Sinterklaas-actie brengt ons daar waar we nodig zijn, de kinderen. We verzamelen (kopen en krijgen) speelgoed en wat snoepgoed en de Goede Sint brengt die thuis samen met de zwarte pieten. Adressen worden ons aangeleverd door verschillende sociale organisaties en toveren zo een glimlach op het gezicht van het kind.

 


Deze actie gaat dit jaar door op zaterdag 02/12/2023.

2019 Sinterklaas

Stand-up Comedian
Din. 23/04/2024 - 19:30

Van harte welkom op dinsdag 23 april '24 op onze derde Kiwanis Comedy Night.

 

"COACH"

Vandaag is het meer dan ooit belangrijk om “te werken aan jezelf”. Of het nu gaat over daten, de opvoeding van je kinderen, de rommel in huis of je online activiteiten… er is werk aan. Gelukkig staat er voor elk probleem wel een coach klaar om je te helpen. Arnout is met veel enthousiasme in de coaching wereld gedoken en volgens hem kan het allemaal veel eenvoudiger. Wil je weten hoe je erin slaagt om “je essentie te leven” of om “je emotionele blokkades op te lossen”? Wil je weten hoe coaches te werk gaan? Ga dan zeker naar Arnout zijn zaalshow ‘Coach’. Met zijn gekende schema’s geeft Arnout eenvoudige en nuttige inzichten die andere coaches je niet vertellen. De beste investering in jezelf!

 

U kent Arnout nog niet?

 

Arnout Van den Bossche is een stand-upcomedian, bekend van zijn theatershows “Burn-Out voor Beginners” en “De Relatiefluisteraar”. Hij toerde daarmee door Vlaanderen en Nederland, goed voor meer dan 600 shows voor 100.000 man. Met beide shows stond hij in 2020 zelfs twee keer in een uitverkochte Lotto Arena.

 

Voorstelling in de TRAX, Traxweg 1 te Roeselare.

 

Na de voorstelling bieden we u een uitgebreide receptie aan. 

Kostprijs: 50 €. De plaatsen zijn beperkt tot 386.

Kaarten kunt U bestellen bij één van onze leden of via kaartenAVDB@kr1.be.

 

Er is ook sponsoring mogelijk. Wordt één van de partners van dit event. Zie hiervoor sponsordossier in de zone "partners".

 

De opbrengst gaat integraal naar sociale doelen met focus op de kinderen die het minder goed hebben.

KR1_CN 2024_Arnout Van den Bossche_Affiche_Coach
Arnout_aan bord
Arnout_live7

Kiwanis Roeselare geeft goede doelen een duwtje in de rug.

 

(verslag voorzitterschap 2022-2023)

 

Het werkjaar 2022-2023 was een jaar met een aanzienlijk budget voor sociale doelen: grootteorde 35.000,00 euro.

Kudo’s aan de leden die hard werkten om inkomsten te halen uit enerzijds de traditionele Good Luck actie (verkoop van exclusieve Magritte boxen gevuld met Destrooper koekjes) maar anderzijds ook de Kunstveiling ter gelegenheid van ons 55 jarig Lustrum en een tweede uitgave van de Comedy Night met Hans Cools.

 

De sociale commissie selecteerde wel afgewogen uit een lange lijst van diverse project-aanvragen: focus zoals steeds op ondersteuning van kinderen (serving the children of the world), bij voorkeur lokale Roeselaarse noden, daar waar de overheid onvoldoende of niet ondersteunt.

 

In een eerste reeks projecten werkte Kiwanis Roeselare 1 samen met Roeselaarse scholen:

  • in het MSKA werd op maandagmiddag, het ganse jaar, voor elk kind die het wenste een kom soep voorzien, om zo op een onzichtbare wijze kinderen met een lege brooddoos tegemoet te komen. Ter gelegenheid van de warmste week kocht Kiwanis Roeselare 1.150 liter soep en gingen leden mee soep scheppen over de middag.
  • voor de basisschool De Sprankel voorzag Kiwanis Roeselare 1 in gloednieuwe jongens- en meisjesfietsjes om het mogelijk te maken om kinderen te leren fietsen op school.
  • De Spanjeschool uit Roeslare werd gesteund in de aankoop van container-lokalen om het permanent initiatief om tweedehandskledij te verkopen in onder te brengen. Deze verkoop komt onbetaalde schoolrekeningen tegemoet.
  • ons lid Jurgen van Geldhof Hout (Moorslede) leverde hout aan BSO Ter Sterre.

De noden van de Roeselaarse scholen worden groter, de middelen stagneren of verminderen, Kiwanis Roeselare 1 helpt mee.

 

Voor een tweede reeks projecten werkt Kiwanis  Roeselare 1 al jarenlang discreet samen met Roeselaarse armoede organisaties:

  • in De Sociale Kruidenier die als voedselbank aanzienlijk meer gezinnen met kinderen ondersteunt, stopt Kiwanis Roeselare 1 een wezenlijke bijdrage toe.
  • ’t Hope | Jakedoe wordt financieel gesteund om de zomerkampen te verwezenlijken.
  • er wordt bijgedragen aan het VrijetijdsOndersteuningsCentrum Opstap om de opfrissing van de lokalen waar te maken.
  • Kinder- en jeugdpsychiatrie Twoape - onder de vleugels van AZ Delta - wordt van duurzame speeltoestellen voorzien.
  • een deel van de kosten wordt door Kiwanis Roeselare 1 gedekt voor de organisatie van het toneelstuk “Oscar en Oma Rozerood”  door Pediatrie van AZ Delta later dit jaar, dit om thema’s als dood en rouwen bespreekbaar te maken voor kinderen.

 

Een aantal organisaties kregen bijzonder aandacht en de vertegenwoordigers hiervan werden uitgenodigd in het Restaurant Orchidee om hun cheques te ontvangen.

 

Kiwanis Roeselare 1 wil iedereen die bijdraagt aan haar sociale werking bedanken, op welke wijze ook (materieel, financieel, psychologisch, logistiek, …).

 

We doen het voor de glimlach op het gezicht van die vele kansarme kinderen voor wie we graag kansen willen scheppen.