Kiwanis_logo.80114547 kopie

Kunstwedstrijd

Op 6 mei 2017 organiseerden we laatst onze nationale kunstwedstrijd met aansluitend een fenomenaal lustrumfeest.

In 2022 organiseren we terug een nieuwe kunstwedstrijd in combinatie met een symposium en een kunst veiling die doorgaan op 21 april 2022.
De oproep naar kunstwerken aan mogelijke deelnemers en instituten is gebeurd in december/januari. We ontvingen tegen de deadline van 14 februari zo'n 265 kunstwerken. Een zorgvuldig uitgekozen jury heeft op zaterdag 19 februari een klassement gegeven aan al deze werken en tevens de 10 winnende werken bepaald die deel mogen uitmaken van de kunstveiling.
 

Onder kunstwedstrijd kunt U alle werken bekijken van deze en ook vorige editie, zowel van de -21 en + 21 jarigen (naam van de kunstenaar, formaat en prijs van het werk zijn telkens in de details van het werk te zien). Ook dit jaar was er een heel hoge kwaliteit aan werken die we hebben mogen ontvangen. 

U kunt Uw interesse tonen voor de werken editie 2022 door het formulier in te vullen. Voor de werken die op de veiling gepresenteerd worden, kunt U Uw bod reeds bekend maken.

De werken uit editie 2017 kunnen echter niet meer aangekocht worden.

Prijsuitreiking & Tentoonstelling & Veiling kunstwerken personen met een beperking

Op donderdagnamiddag 21 april 2022 om 13:00 is er de officiële prijsuitreiking aan de winnaars in de congresruimte RaDar van AZ Delta te Rumbeke. Alle deelnemers en hun familie en deelnemende instituten worden uitgenodigd op de voorafgaande lunch om 11:30. Vanaf 13:00 worden de deelnemers opgeroepen om hun aandenken af te halen. Tussendoor wordt voor animatie gezorgd. Dit zorgt voor onvergetelijke momenten.

Na de prijsuitreiking rond 15:30 zullen de door de jury geselecteerde 100 beste werken te bezichtigen zijn in de inkomhal van het AZ Delta, Campus Rumbeke, Deltalaan 1 te Roeselare. De werken blijven daar vanaf 21 april tot en met 19 mei 2022, en zijn telkens van 14 tot 18 uur te bewonderen.
De andere werken worden enkel digitaal op de Kiwanis Roeselare 1 website   www.kr1.be   ter consultatie gepubliceerd.

Vanaf 22/04 om 9:00 zal men een werk kunnen reserveren door op het werk zelf te klikken en het formulier in te vullen, inclusief het aanvinken van "ik wil het werk kopen". De penningmeester zal automatisch op de hoogte zijn van Uw verzoek tot aankoop en zal U een bevestigingsmail sturen met de vraag onmiddellijk hetzij het volledig bedrag (bedrag < 100 €) hetzij een voorschot van 50% over te schrijven op onze bankrekening met vermelding van het aangekochte kunstwerk. Het werk blijft 5 dagen gereserveerd. Is de betaling tijdig ontvangen krijgt het de vermelding verkocht.

Alle ontvangsten van deze kunstwedstrijd zullen gebruikt worden om onze sociale projecten te steunen.

Symposium & Kunstveiling & Tentoonstelling kunstwerken van de kunstveiling

Op donderdagavond 21 april 2022 is er een symposium en een kunstveiling voor het goede doel, die ook doorgaan in de mooie Aula RaDaR van AZ Delta te Rumbeke.

 

Na een uitgebreide receptie (start 18 u 30) is er om 20 u een symposium met Philippe De Backer en Maarten Boudry en met Xavier Taveirne als moderator.

 

Om 21 u is er een kunstveiling voor het goede doel. De 50 werken van de veiling bestaan uit 40 kunstwerken aangeboden door kunstenaars, (die onze goede doelen steunen door een groot deel van de hamerprijs af te staan), en de 10 beste werken van de kunstwedstrijd voor personen met een beperking.
Deze 50 werken worden tentoongesteld in AZ Delta op 21 april.
De werken van de veiling voor het goede doel kan je ook zien op onze website 
www.kr1.be/nl/kunstwedstrijd/veiling.

 

Op verschillende wijzen kan je een stil bod doen op een kunstwerk van de kunstveiling voor het goede doel.

  • Als je klikt op het kunstwerk dat je ziet op de website onder veiling bekom je een formulier om een stil bod te doen.                                                                                                                                                                           
  • Tijdens de tentoonstelling op 21 april kan er ook een stil bod ter plaatse gedaan worden.                                                                                   
  • In de gedrukte catalogus of op vraag te bekomen is er eveneens een formulier voor een stille bieding die je naar penningmeester@kr1.be kan mailen.                                                                                                                                                                                      

Kaarten (40 euro) voor deze mooie avond van 21 april 2022 zijn te bekomen bij de leden van de club.

Ze kunnen ook besteld worden via deze link:
events.azdelta.be/kunstveiling Kiwanis